Välj en sida

Ikväll med start 18.30 är det dags för herrarnas tredje omgång i Pingisligan by STIGA och vi kommer bland annat bjudas på ett toppmöte när tvåan BTK Kävlinge tar emot serieledande Spårvägens BTK från Stockholm – denna match är omgångens match. I botten möter nykomlingarna Lyckeby BTK Falkenbergs BTK. Just nu har båda dessa lag endast en poäng vardera så lita på att det kommer bli en tuff och spännande drabbning i kampen om att lämna jumboplatsen.

Omgångens match, BTK Kävlinge vs. Spårvägens BTK

Trupperna
BTK Kävlinge
Yannick Vostes, 3-0
Wilhelm Kindblad, 3-1
Magnus Molin, 1-2
Kostas Lagogiannis, 0-0
Magnus Lundstedt, 0-0
Spårvägens BTK
Martin Friis, 3-1
Anthony Tran, 2-2
Harald Andersson, 2-2
Alper Beyhan Sali, 0-0
Zhao Tianming, 0-0

De båda lagen har mötts 14 gånger genom åren. Hemmalaget Kävlinge BTK har vunnit sex av dessa möten medan Spårvägen vunnit åtta. Senast lagen möttes var i förra årets grundserie (4/2-2020) och den gången segrade Spårvägens BTK med minsta möjliga marginal, 6-5, efter tie-break-set. Gången innan, 22/10-2019 var det desto ojämnare då Kävlinge vann med klara 4-0.

Inbördes möten
Wilhelm Kindblad – Martin Friis, 0-2
Wilhelm Kindblad – Anthony Tran, 1-1
Magnus Molin – Harald Andersson, 4-4
Magnus Molin – Anthony Tran, 3-0
Yannick Vostes – Harald Andersson, 0-3
Yannick Vostes – Anthony Tran, 2-0

Spårvägens BTK har inlett säsongen lysande med segrar mot två topptippade lag. I den första omgången vann stockholmarna över Halmstad BTK med knappa 4-3 och i förra omgången var det regerande mästarna Eslövs AI BTK som fick se sig besegrade med 4-2. Spårvägen toppar tabellen på fem poäng, endast en poäng före tvåan BTK Kävlinge. Kävlinge började säsongen med en riktig rivstart och vann mot nykomlingarna Lyckeby BTK med klara 4-0. I förra omgången blev det desto tuffare då Halmstad BTK stod för motståndet men även här vann Kävlinge efter seger i tie-break-dubbeln.

Övriga matcher i omgång 3
Söderhamns UIF – Eslövs AI BTK
Lyckeby BTK – Falkenbergs BTK
Halmstad BTK – Munkedals BTK

Alla matcher sänds live via Pingiskanalen och du tar del av innehållet för endast 49kr/månad. Tänk på att den förening du stöttar tar del av 50% av intäkterna, resterande går till Solidsport.

Lyckeby BTK och Söderhamns UIF kommer att sända från båda bord och i Söderhamn kommer det dessutom vara en flerkameraproduktion från bord ett.

Aktuell tabell och tidigare resultat hittar du här.

Foto: Spårvägens BTK