Välj en sida

Stockholmslagen hade denna omgång det riktigt motigt. Spårvägen mötte Eslöv på bortabord och hade goda möjligheter att ta poäng men kammade noll samtidigt som Ängby i en viktig match i botten av tabellen inte hade mycket att sätta emot ett starkt Kävlinge. Söderham vann över Falkenberg och presenterade ett nyförvärv som verkar ha en del att bevisa framgent, sätt utifrån gårdagens matchresultat.

Ängby SK-BTK Kävlinge 1-4
Gustaf Ericson den som håller den vinröda fanan högst och sliter till sig en seger som dock blev av mer akademisk art då det i slutändan inte skulle vara på något sätt avgörande. Kävlinge med Eric Jouti, Yannicke Vostes och Magnus Moling gav ingen pardon och lämnade Stockholm med tre friska poäng och en avgrund i avstånd ner till jumbon Ängby.

Eslövs AI-Spårvägens BTK 4-2
Bortalagets Simon Berglund hade chansen, oj vad han hade chansen. Ledning 2-0 i set över Daniel Kosiba i den inledande matchen efter fenomenala 2×11-4 men sen så ska ju säcken knytas till. 2-0 blev 2-2 och trots ledning 10-8 och två matchbollar för Simon så vanns matchen till sist av ungraren Kosiba. Satoshi Aida tog två segrar men det räcker ju inte, man behöver ju minst tre segrar och denna afton var han ensam om att plocka hem poäng till sitt lag.

Söderhamns UIF-Falkenbergs BTK 4-2
SUIF med nyförvärv från Kina kändes på förhand urstarkt men det skulle bli stenhårt i denna kamp. Wang Kai som gjorde debut fick det direkt hett om öronen. Förlust mot Bruno Nettarp med 0-3 följdes upp med storförlust även mot Padasak ”Paddan” Taniviriyavechakul. Att Fredrik Lundquist (lagledare SUIF) har förhoppningar om att Wang ska vinna hälften av sina matcher (sagt till SUIF:s facebooksida) får nog ses som en så kallad glädjekalkyl. SUIF lyckades i övrigt väldigt bra och då inte minst Viktor Brodd som gjorde slarvsylta av ”Paddan”. Anders Eriksson vann även han sina två matcher även om det satt hårt åt mot Falkenbergs veteran An Shu där förlusten stod och hängde på tröskeln vid 1-2 och 9-9 men där Anders bestämt stängde till dörren och i och med det tillsammans med Brodd tog hem segern till SUIF.

Den sista matchen i denna femte omgång spelas mellan Halmstad BTK och BTK Rekord den 22:a november.

Tabell Pingisligan by STIGA, herrar

Kommande matcher:
22/11 Halmstad BTK-BTK Rekord

Omgång 6:
Halmstad BTK-Söderhamns UIF
BTK Rekord-Ängby SK
BTK Kävlinge-Eslövs AI BTK
Spårvägens BTK-Falkenbergs BTK