Välj en sida

Som säsongen utvecklat sig så har det ganska länge stått klart vilka lag som ska gå till slutspel (fyra stycken) och kampen har närmast handlat om vem som vinner serien och vilka som hamnar på tredje respektive fjärde plats.

Efter helgens resultat står det klart att Eslöv, Halmstad, Köping och Lekstorp tar sig till semifinal medan Juno och Lyckeby får ta nya tag nästa säsong.

  1. Eslöv
  2. Halmstad
  3. Köping
  4. Lekstorp

Omgång 11
Halmstad-Lekstorp 5-2
Firma Källberg visade sig vara ostoppbara denna gång. De två räknas in bland de absolut vassaste i ligan och de gav de prov på i denna match. Källberg tvingades till ett skiljeset mot Matilda Hansson men i övrigt rensade stjärnduon från Halmstad och skickade där också ut ett budskap till andra lag om att de är i form.

Köping-Juno 5-2
Med bättre bredd i truppen och kunde köpingslaget ta hem segern med ganska klara 5-2 där Daniely Rios var enda matchvinnare för gästande Juno. Viktiga poäng för Köping som i och med segern helt sågade bort Junos chanser på slutspel och själva tog ett grepp om tredjeplatsen.

Omgång 12
Eslöv-Lekstorp 5-1
Hemmalaget ville visa upp att de inte heller blir att leka med i ett slutspel och mönstrade upp ett slagkraftigt lag med Hana Goda, Li Fen och Nomin Baasan vilket inte Matilda Hansson, Rebecca Muskantor och Jennifer Jonsson kunde klara av. Eslöv förlorade endast en match i och med att Jonsson med 1-3 besegrade Baasan i övrigt var det 3-0 eller 3-1 som gällde och en klar seger.

Halmstad-Lyckeby 5-0
Inte mycket att varken snacka eller skriva om. Fem raka segrar och 15-1 i set talar sitt tydliga språk. Toppen mot botten och det var så det slutade, klar seger för hemmalaget,

Juno-Köping 3-5
En tuff och hård match som lika gärna kunde ha slutat oavgjort men som nu slutade med seger för Köping. Två möten på två dagar mellan lagen och denna gång jämnare än lördagens möte men fortsatt lite marginaler i fördel för Köping som i och med segern tog tredjeplatsen i tabellen.

Semifinalspelet spelas i bäst av tre matcher och spelas enligt följande:

4/4
Lekstorp-Eslöv
Köping-Halmstad

6/4
Eslöv-Lekstorp
Halmstad-Köping

Eventuellt 7/4
Eslöv-Lekstorp
Halmstad-Köping

Samtliga resultat och fullständig tabell

Slutspelslottning

Bild: Charlotte Carey Foto: Jens Oredsson