Välj en sida

I sin premiärmatch av den svenska högstaligan någonsin så knep Västers BTK en (1) poäng och var dessutom nära seger mot regerande mästarlaget Halmstad BTK.

Västers-Halmstad 3-4
Hemmalaget fick en perfekt start när deras två spanjorer inledde med varsin seger. Ayuso vann över Wille Kindblad med 3-1 och sämre än så ville inte Marc Duran vara och slog Borgar Haug med samma siffror.

Halmstads har två utländska duktiga spelare födda 2002: Borgar Haug och Owen Cathcart. Dessa två har spelat och tränat tillsammans i Halmstad i flera år och idag fick de även spela ihop och det var de två som gav Halmstad hopp. Cathcart vann över Emil Bergström med 3-1 i set vilket Haug följde upp med 3-1 över Ayuso och plötsligt var det utjämnat och likaläge, 2-2.

Halmstad bytte in Fabian Åkerström istället för Wille Kindblad och Fabian gjorde processen kort med Emil Bergström. Men samtidigt slet sig Duran till en seger över Cathcart 3-2 efter underläge med 1-2 i set. 3-3 i lagmatchen och dags för dubbel.

Haug/Cathcart var ostoppbara i dubbelmatchen och kunde utan större problem besegra de två spanjorerna i Västerströjor. Seger för Halmstad i premiären men poäng till Västers som vi gratulerar lite extra då föreningen idag firar 50 år!

Grattis Västers och grattis Halmstad!

Resterande matcher i omgång 1, 11/10 klockan 18.30:
Kävlinge-Söderhamn
Eslöv-Rekord
Munkedal-Spårvägen

Foto: Linda Carlsson