Välj en sida

Ikväll klockan 18.30 är det dags igen! SM-final nummer två i bäst av tre möten mellan Eslövs AI BTK och Halmstad BTK i Blomsterbergshallen, Eslöv.

För bara två dagar sedan vann Eslöv det första mötet med 4-2 efter att både Xu Hui och Truls Möregårdh vunnit sina två matcher medan Ionnais Sgouroupolos föll i sina två matcher. Xu och Truls räknas som seriens två kanske starkaste spelare och med tanke på att Eslöv vann det första mötet och hemmaplan så bär Eslöv ett stort favoritskap inför kvällens batalj. Det finns dock alltid ett men inom idrotten och denna gång behöver vi inte gå längre tillbaka än till semifinalen mellan Eslöv och Spårvägen där stockholmarna besegrade Eslöv med 4-2 på bortaplan. Om Halmstad ska kunna försvara sitt guld krävs ikväll en prestation på yttersta toppnivå av gästerna från Halland men som sent i höstas vände man ett till synes hopplöst 0-3-underläge till vinst med 6-4.

Ikväll gäller det – vinna eller försvinna. Anspänningen kommer vara på topp och nerverna kan komma i skakning. Vid 21-tiden vet vi vem som tacklat dessa två bäst och antingen blir det en tredje avgörande match på lördag klockan 16.00 eller så kommer Eslöv fira sitt 13:e guld på 15 år.

– Vi förbereder oss som vanligt med lite lätt träning på förmiddagen och därefter blir det lunch på Scandic. Vi kommer vila middag och sedan bär det av söderut med lite fika och snack innan vi är i hallen två timmar före matchstart, säger Halmstads BTKs Ulf Carlsson om uppladdningen inför kvällens match och fortsätter:
– Nyckeln till vinst är ett vi höjer oss lite, har flyt och gör det bättre i tighta lägen. Vi måste naturligtvis få hål på Xu/Truls, det är enkel matematik men inte alls säkert att det räcker ändå. Eslöv är ett komplett och väldigt starkt lag men vi ska göra allt vi kan!

Hur lagen laddar upp verkar inte skilja sig så mycket åt. Eslövs uppladdning är i stort sett identisk med gästernas. Hemmalaget slipper dock bilresan och kan i stället få lite längre vila inför matchen

– Vi har förberett oss precis som vanligt med lugn träning på förmiddagen och sedan lunch tillsammans. Vi samlas sedan i hallen 16.30 för att börja uppladdningen, säger Mattias Andersson i Eslövs AI BTK och tillägger:
– Allt ser bra ut! Inför kvällens match känns det spännande, roligt och lite nervöst om jag ska vara ärlig. Ett SM-guld betyder mycket för hela föreningen. Det är det vi jobbar för med herrlaget varje år.

Matcherna i final 1
Fabian Åkerström – Xu Hui, 0-3
Li Yijie – Truls Möregårdh, 1-3
Elias Ranefur – Ioannis Sgouroupolos, 3-0
Tom Jarvis – Truls Möregårdh, 1-3
Li Yijie – Ioannis Sgouroupolos, 3-2
Elias Ranefur – Xu Hui, 0-3

Efter första finalen sa Truls Möregårdh såhär:

Matchen startar 18.30 ikväll (21/3) kommer som vanligt att sändas på Pingiskanalen, antingen kan ni titta via fönstret nedan eller klicka här.