Välj en sida

Näst sista omgången bjöd på en match där man kan säga att ”släkten är värst”.

Det började med att Magnus Månsson, med många säsongen i Falkenbergs BTK besegrade Alexander Franzén i öppningsmatchen. En spännande uppgörelse där Magnus tidigt i skiljeset skaffade sig ett försprång som Franzén inte kunde hämta in, även om han kämpade upp sig till 8-8, men där tog det slut.

Den racketfattningen har skördat många framgångar men är nog inget man lär ut…

.Det skulle vara oerhört om Sverige kunde få fram ännu en spelare med denna spelstil. Magnus Månsson har en enastående förmåga att framme vid bordet manövrera ut sina motståndare. Om han lyckas väl med det.

Därefter ökade Jiang Changhong Wartas ledning till 2-0. Som om inte det var nog såg Hampus Söderlund, tidigare med förflutet i Falkenbergs BTK, till att säkra en poäng till Warta.

Falkenbergs BTK är i stort poängbehov och hade med vinst eller åtminstone en poäng mot Warta kunnat lämna den direkta farozonen.

Alexander Franzén imponerade stort när han vann i tre raka set mot Jiang Changhong och hans lagkamrat, Padasak Tanivirichakul, ville inte vara sämre utan gjorde även han 3-0 på Hampus Söderlund.

Nu stod hoppet till Guillermo Martinezför i förösket att rädda en poäng. Men, Magnus Månsson var omöjlig denna kväll. Han vann ganska säkert och Warta tog genom sina båda poäng steget upp till andraplats i serien.

Inte nog med det, detta var Magnus 500:e singelmatch i elitserien och Pingisligan genom åren. Någon exakt siffra på antal lagmatcher har jag inte aktuell för tillfället men det börjar nog närma sig 300 och där finns det bara några få som kan matcha den siffran.

Det blir en fight in på mållinjen om andraplatsen. Söderhamns UIF och Halmstad BTK är de två andra som kan blanda sig i den striden.