Välj en sida

Svensk pingis bjuder på ett utbud som är bredare och större än någonsin och statistiken är tydlig.
Samtidigt är SolidSport och Svenska Bordtennisförbundet fast beslutna att utveckla tjänsten ytterligare.
Kritiken efter semifinalavgörandet i Eslöv ska därför leda till en ännu bättre produkt.

Aldrig tidigare har pingisfans kunnat skaffa sig tillgång till så mycket svensk bordtennis som just nu, och det är bevisligen ett starkt koncept som SolidSport och Svenska Bordtennisförbundet skapat tillsammans.

För att bättre skapa sig en bild av detta går det att titta på statistik över livesändingarna från Pingiskanalen sedan den 1 februari 2019, alltså bara en och en halv månad tillbaka i tiden.
Då vi bland annat har sett:
• 175 livesända matcher.
• ett SM från Eskilstuna där samtliga klasser livsändes.
• sammanlagt 56 000 visningar, vilket har genererat 8 000 totala tittartimmar på förbundets egen SolidSport-kanal.

Samarbetet mellan SolidSport och Svenska Bordtennisförbundet fungerar mycket bra, och den feedback vi tagit emot från spelare, ledare och framför allt tittare under säsongen har varit positiv.
Och underhållningen har i många fall varit magnifik.
Det betyder dock inte att allt varit perfekt.

Den avgörande ligasemifinalen mellan Eslöv och Spårvägen blev en härlig rysare.
Den skulle givetvis ha avnjutits utan några tekniska problem, och kritiska reaktioner kring detta är något vi tar på största allvar.
SolidSport jobbar dagligen tillsammans med Svenska Bordtennisförbundet för att utveckla och därmed förbättra vår gemensamma produkt.
Vi vet att varje dag står mängder av ideella krafter och filmar matcher, cuper och andra evenemang som ska upp på respektive SolidSport-kanal, och vi vet också av erfarenhet att missöden kan inträffa under livesändningar.

För dessa viktiga föreningsmänniskor ska tjänsten fungera på smidigast tänkbara vis, och därför strävar vi naturligtvis efter att göra den ännu enklare och ännu säkrare.
Så även i detta fallet.
Bordtennisfamiljen förtjänar det bästa och vi kommer alltså att jobba stenhårt för att liknande tekniska problem undviks i så stor utsträckning som möjligt framöver.
Och nu ser vi fram emot en fantastisk finalserie mellan Eslöv och Halmstad!

Thomas Buza
Förbundschef Svenska Bordtennisförbundet

Tobias Thalbäck
VD SolidSport