Välj en sida

Eslövs PK-BTK Frej 5-4 efter förlängning (4-4)
Pingis ska vara spännande. BTK Frej har bjudit på två riktigt spännande matcher i serieinledningen. Beklagligt nog har de fått sträcka vapen efter två rysardubblar.
Mot Halmstad föll Linn Olsson och Alvalie Palmbo med 14-12 i skiljeset i den avgörande dubbelmatchen. Samma i mötet mot Eslövs PK. Här hade Frejduon 4-1 och 7-5 i avgörande, men Nomin Baasan och Rebecca Muskantor lyckades på något underligt sätt vinna med 11-9 och ta den extra bonuspoängen.
– Vi kom undan med blotta förskräckelsen, konstaterade Eslövs coach Mattias Andersson.
I serieöppningen har en spelare varit outstanding. Vi talar om Fang Zhang. Efter två matcher står hon på 6-0 i singelkvot. Minst sagt imponerande.
I Eslöv slår hon två svenska VM-spelare, Rebecca Muskantor i tre raka och Filippa Bergand med 3-1.
– Jag känner mig i bra form, tränar med Frej ett par gånger i veckan och ytterligare ett pass i Ljungby. Lite sämre med konditionen, sade Fang Zhang.
Tuffast motstånd bjöd Nomin Baasan på. Trots en smakstart i femte fram till 4-0 kröp Nomin närmare och närmare för att också komma ikapp och leda med 6-5.
– Jag tänker mycket taktiskt, noggrannhet är viktigt i varje poäng, sade Fang Zhang.
Ja, med massvis av rutin, taktisk kunnande, variation i skruv, fart och placering blev det till slut vinst med 12-10.

Halmstad BTK-Lyckeby BTK 5-3
Genom två matchvinster av Emmy Tsekoura satte grekiskan riktig press på Lyckeby BTK. Segrar över både Christine Kalvatn och Jennie Edvinsson gällde det för Erika Fronth att reda ut situationen.
Vid ställningen 4-3 för Halmstad BTK såg matchen ut att gå till förlängning. Emmy Tsekoura hade 2-0 i set mot Erika Fronth i den åttonde singelmatchen. Där verkade det som om Erika Fronth hittade nyckeln på den svårspelade grekiskan som varvar sin defensiv med skarpa attacker. Via 11-4, 11-6, 11-5 i de tre sista seten såg Erika Fronth till att alla tre poängen stannade i Halmstad.

Köpings BTK-IK Juno 5-1
Hannah Holgersson gav Juno ledningen med 1-0 genom att vinna över Leah Muskantor med 3-1 i set.
Därefter tog Köping över helt och hållet. Både Katarzyna Slifirczyk och vänsterhänta Paulina Krzysiek vann båda sina matcher i raka set. Dessutom tog Leah Muskantor revansch på sig själv när hon efter hård batalj över fyra set besegrade Alma Rööse.

Text och Foto: Per Hällström