Välj en sida

I herrarnas superetta ser vi att bredden av starka träningsgrupper ger framgångar över flera serienivåer och så även i damernas superetta där Eslövs andralag toppar tabellen halvvägs genom serien. Damernas superetta har dock en något bättre geografisk spridning och färre andralag.

I den sjunde omgången fick vi se följande resultat:

Eslöv B-Malmö IF 6-2
Skånederby som slutade i en klar seger för Eslöv mot ett Malmö utan sin stjärnspelare Angelica Persson. Malmö som vid seger hade haft ledningen i tabellen fick nu se sig besegrade med ganska klara siffror och endast Sophie Wallöe kunde knipa någon match. Eslöv i topp av tabellen men man kommer få se upp med ett Malmö som har kapacitet att ta hem serien. Eslövs Zhang Fang är seriens bästa spelare och med spelsystemet som råder garanterar hon nästan 4-0 i matcher mot de flesta lag.

Våxtorp-Halmstad B 3-6
En stenhård match med flera skiljesetsmatcher där Halmstad till sist drog det längsta strået. Halmstad med en lte starkare bredd där alla vann matcher bidrog till att segern gick till bortalaget men det satt som sagt hårt inne där både Våxtorps Sara Horgen och Rebecca Andersson hade ledningar i matcher de förlorade, annorlunda i de matcherna och resultatet hade varit omvänt. Små marginaler.

Åsa IF-Ängby SK 2-6
Vikten av en stark etta i laget visar sig gång efter annan vara oerhörd. I Ängby så plockar Caroline Wersäll mer eller mindre rent och det ger med all säkerhet hennes lagkamrater viss ro. I denna match var Wersäll överlägsen och sopade hem sina singelmatcher och även dubbelmatchen (mycket hårdare där) i par med Maria Engelson. Engelson kunde i denna match ta hem två singelsegrar medan Jessica Larsson hade det tuffare och inkasserade två förluster. Ängby på en andraplats i tabellen medan Åsa är precis över kvalstrecket och det endast på bättre matchskillnad än Våxtorp.

Bergkvara-Lyckeby 3-6
Ännu en väldigt jämn match i denna serie men med ett Lyckeby som för dagen var starkast. Hanna Kjellson 16 år från Lyckeby visade klass med sina tre singelsegrar och en dubbelvinst vilket visade sig vara helt avgörande. Hanna med 12-5 i matchskillnad är ankaret i Lyckeby och starkt bidragande till att Lyckeby samlat ihop nio pinnar på sina sju matcher. Bergkvara har det tuffare och har inga poäng halvvägs genom säsongen och behöver en kraftansamling för att rädda kontraktet, kanske kan nyförvärvet Ni Xia Lian rädda dem?

Tabell och matchresultat

Kommande omgång, 13 januari
Lyckeby-Bergkvara
Halmstad B-Våxtorp
Änby-Åsa
Malmö-Eslöv B