Välj en sida

Redaktionen fick chansen att stämma av hur det är med Åsa IF:s Filippa Bergand. Åsa IF som i fjol spelade i Pingisligan men till denna säsong ramlat ner i Superettan. Som klar etta i laget har Filippa Bergand med landslagsmeriter höga mål för sin karriär.

Åsa IF inledde första helgen i superettan med två förluster
– Känslan efter helgen är väl att vi möter två bra lag, men där jag tycker att vi skulle tagit minst en poäng mot Malmövi kunde till och med vunnit om vi hade haft mer flyt med två förluster i skiljeset när det stod 4-4, säger Filippa. Det är klart att målet Alltid är att vinna och ta poäng, men vi får ta med oss dessa förluster och ta det som en lärdom till nästa sammandrag, fortsätter hon.

Superettans tabell och resultat

Om att vara etta och ankare i ett lag men samtidigt spela i ett annat lands liga
– Jag fick ta rollen som lagets etta och det är något jag vanligtvis känner mig trygg med eftersom att jag mestadels har varit det i Åsa. Det är liksom inget nytt. Det som skiljde det denna gången är att jag vissa haft skadeproblem den senaste tiden och egentligen var och är inte planen att jag skall spela i detta Åsa varje match då mitt grundfokus ligger på den spanska ligan i år.

För oss som sett Filippa förlora vet att det inte är något hon är speciellt förtjust i så hur ser hon på sin egen insats där hon vann tre matcher men förlorade även två matcher.
– Personligen är jag inte jättenöjd med min egen prestation även om jag mötte bra spelare. Jag vill ju aldrig förlora och därför kan jag inte känna mig nöjd med två förlorade matcher, säger Filippa bestämt.

Hur ställer sig Filippa till Superettans kvaliet som serie beaktat
– Jag blev positivt överraskad. Sen såg jag bara tre andra lag men av det jag såg så känns det som att det är en helt okej serie! Vet som sagt inte när jag kommer spela nästa match för Åsa. Det känns som att serien är en bra utvecklingsserie med en bra mix av äldre rutinerade spelare samt unga på uppgång, säger Filippa.

Filippa som i somras representerade Sverige på Ungdoms-EM men där var tvungen att lämna Walkover i singelspelet efter en knäskada är inte riktigt 100% tillbaka i form
– Yes, jag hade skadeproblem i somras och det började redan i slutet av maj. Det är nu på bättringsvägen men hade oturen att samma dag som jag fick besked av vad felet var med det högra knät bli påkörd av en bil på väg till skolan och skadade då det andra knät då jag fick en rejäl smäll i backen. Detta hämmar mig lite eftersom att jag fortfarande inte kan sträcka ut benet till 100% men jag kan iallafall träna så får se det positiva i situationen. Fysiken har påverkats rejält men det kommer nog tillbaka när jag kan träna upp min fysik och kondition som jag vill igen, säger hon om sin skade- och oturssituation.

Filippas tankar om framtiden i närtid ligger på att komma tillbaka i form och gott slag men någonstans på näthinnan flimrar tanken på en mästerskapsdebut och då gärna på VM i Halmstad.
– Jag vill såklart förbättras och göra bra resultat men nu ligger fokus mestadels att jag skall komma tillbaka till där jag var i maj då jag kände att jag var där jag ville vara! Absolut är VM en dröm, framförallt för att jag vill representera Sverige på ett mästerskap för seniorer men såklart för att jag vill spela på hemmaplan! Det är en dröm och verkligen en morot till att komma tillbaka så fort som möjligt, säger hon om framtiden.

Vi tackar Filippa för hennes tid och önskar henne lycka till i Åsa, Spanien och med landslaget. Tack Filippa!