Välj en sida

HERRAR
Norrtulls SK segrade i div 1 Norra och då KFUM Stocksund avstod kvalspel så tog Norrtulls SK den platsen och är åter uppe i superettan. Serieettan från div 1 Södra KFUM Kristianstad vann med 8-4 över Västers BTK som i sin tur hade segrat i div 1 Västra. Kristianstad till superettan också det en återkomst.

Serietvåorna från Norra respektive Östra div 1 gjorde upp om en plats i Steg 2 av kvalspelet och där vann Norbergs BTK med 8-4 över Eskilstuna BTK. Norbergs BTK därmed vidare till steg 2 då Stocksund som sagt tackat nej till kvalspel. Precis som i Östra/Norra så gjordes det nu upp om vilket lag skulle gå vidare till Steg 2 av detta kvalspel. Vetlanda BTK vann som serietvåa i div 1 södra med 8-4 över div 1 Västras serietvå Askim.

Avgörande match
Därefter spelade Vetlanda och Västers en avgörande match om vilket lag som skulle ta sig till steg 2. Matchen blev ytters jämn och väldigt dramatisk där lagen följdes åt till 7-7 och där till sist Vetlanda efter seträkning kunde sträcka på armarna och glädjas åt avancemang till steg 2. 29-28 i fördel för Vetlanda som tillsammans med Norbergs BTK och Ängby/Spårvägen Elit B spelar om en plats i superettan säsongen 2018/2019.

Steg 2 av kvalspelet spelas i Stockholm den 14 april där det avgörs vilka som spelar i Superettan nästa säsong.

DAMER
Damernas kvalspel är något mindre komplicerat än vad herrarnas kvalspel är.

Div 1 Norras serietvåa (Norrtulls SK) och Div 1 Södras (Lekstorps IF serietvåa möter Superettans sjätteplacerade lag (Åsa IF) i en serie där det högst placerade laget efter enkelmöten får en plats i superettan.

Norrtulls SK och Åsa IF besegrade båda två Lekstorps IF och det skulle stå mellan dessa två klubbar om vem som skulle ta hem förstaplatsen. Norrtull hade lite fördel då de vunnit med en match mer (6-3 jämfört med 6-4) över Lekstorp än vad Åsa hade gjort, den fördelen skulle visa sig vara helt avgörande.

Matchen mellan Norrtull och Åsa blev stenhård och slutade oavgjort (5-5) vilket gav Norrtull segern och avancemang. Oavgjort är såklart så jämnt det kan bli men när man dessutom ser att Norrtull vann alla de fyra skiljematcher som spelades och att dessa avgjordes med minsta möjliga marginal så blir det än tydligare att Stockholmslaget hade marginalerna med sig denna gång. Norrtulls SK till superettan även för damer.

Läs mer om alla matcherna via denna länk.
Klicka in er på respektive kvalmatch till vänster under nationella serier, kvalspel.