Välj en sida

I Superettan för både damerna och herrarna har nu åtta omgångar spelats och i herrarnas serie har Munkedal dragit ifrån något och leder med fyra poäng framför Söderhamns UIF B medan det i damernas liga endast skiljer två poäng mellan ettan Storfors BTK och Eslövs PK B.

Det var många år sen senast ett lag i Superettan hade som ambition att ta klivet upp i högstaligan. Ledaren av Superettan just nu, Munkedals BTK, har aviserat just detta vilket är väldigt glädjande för bordtennisen. Desto fler som konkurrerar om platserna desto tuffare motstånd får spelarna vilket i sin tur leder till bättre kvalitet i våra toppligor.
Munkedal är hittills obesegrade med sex vunna matcher och en oavgjord när det återstår sex om gångar av serien som nu endast innehåller sju lag efter att Kristianstad dragit sig ur.

I botten av tabellen återfinns nykomlingarna Vetlanda BTK som trots flertalet förstärkningar under säsongens gång inte lyckats vinna en enda match. Det ska dock tilläggas att vet inte är långt upp till ”säker mark” då man ligger på samma poäng som sexan Köpings BTK och endast två poäng efter Norrtulls SK som ligger femma.

Bäst kvot i ligan har Alexander Franzén från Munkedals BTK med 12 vunna och inga förlorade matcher.

Topp-10 kvoter
Alexander Franzén, Munkedals BTK, 12-0
Jimmy Ojakangas, Munkedals BTK, 9-2
Anton Hjort, Söderhamns UIF B, 9-2
Magnus Månsson, Norrtulls SK, 6-0
Emil Bergström, Halmstad BTK B, 10-4
Li Moding, Munkedals BTK, 8-2
Tomas Kopanyi, Köpings BTK, 9-4
Carlos Caballero, Söderhamns UIF B, 6-2
Mikkel Hindersson, Vetlanda BTK, 5-1
Khaled Assar, Lyckeby BTK, 7-3

I damernas Superetta är det något jämnare än i herrarnas då det framförallt är två lag, Eslövs PK B och Lekstorps IF, som slåss om förstaplatsen. Just Eslöv har bara förlorat en enda match under säsongen och det gjorde man med besked mot Malmö IF i andra omgången då man förlorade med hela 6-0. Det återstår även för damerna sex omgångar och frågan är om något av lagen satsar på att ta sig upp till Pingisligan by STIGA och i så fall är frågan, vilka lag vill upp? Efter tvåan Lekstorps IF ligger Eskilstuna BTK på 9 poäng och Norrtulls SK på 8 poäng.

Längst ner i tabellen hittar vi BTK Dalen som förra året vann division ett södra men som nu alltså ännu inte vunnit någon match i Superettan. BTK Dalen har tre poäng upp till sjuan Åsa IF så det är inte på något vis kört om ambitionerna finns att hålla sig kvar.

Bäst kvot i damernas Superetta har danskan Sophie Wallöe från Malmö IF.

Topp-10 kvoter

Sophie Wallöe, Malmö IF, 17-4
Jessica Johnsson, Åsa IF, 16-5
Matilda Hansson, Lekstorps IF, 15-6
Leah Tveit Muskantor, Lekstorps IF, 15-6
Tova Zarins, Norrulls SK, 15-6
Pia Toelhöj, Eslövs PK B, 11-2
Sannamari Bölenius, Eskilstuna BTK, 14-7
Lena Bucht, Halmstad BTK B, 9-3
Kornelia Jönsson, Eslövs PK B, 12-7
Chen Janning, Malmö IF, 4-0

Kompletta tabeller och statistik för herrarna och damerna hittar ni här.