Välj en sida

Halvvägs genom herrarnas superetta kan man konstatera att Halmstad BTK:s breda trupp betalat sig och där de nu är i klar ledning av serien med 13 poäng av 14 möjliga, fyra poäng före Söderhamns B-lag.

I helgen spelades det full omgång av Superettan med följande matcher.

Köping-Munkedal 6-2
En stark insats av Köping som i och med segern tar sig upp på en tredjeplats i serien. Tomas Kopanyi som varit lagets starkaste spelare kunde denna gång vinna en av två matcher men 8-3 imponerar av slovaken. I Munkedal så saknades det lilla extra och en ganska klar förlust var ett faktum.

Söderhamn B-Ängby/Spårvägen B 6-0
Söderhamn ger ett styrkebesked när de kör över Ängby/Spårvägen i ett b-lagsmöte som dock mönstrar två väldigt olika uppsättningar av spelare. Ängby/Spårvägen med fyra egna produkter medan Söderhamn kom till spel med tre utländska spelare. En bred träningsgrupp med kvalitet kan ibland påverka laguppställningarna på detta sätt. Bara fyra förlorade set för SUIF.

Enig-Lyckeby 4-6
Snudd på derby när dessa två lag möts. Hemmalaget Enig tog kommandot med 3-1 i matchen men Lyckeby visade tåga när de vände på steken och vann med 4-6 efter att ha vunnit tre av fyra skiljematcher efter underläget. Väldigt stark insats av Lyckeby och ett extra omnämnande till matchvinnaren Christoffer Kjellson som tog två singelsegrar och även sin dubbelmatch (i par med Khaled Assar).

Halmstad-Kvarnby 6-0
Inget större snack om vem som var starkast denna dag även om det hade kunnat blivit jämnare om Kvarby tagit hem de två skiljematcher som spelades men då Thimon och Kidnblad för Halmstad var starkast här blev segern väldigt klar. Halmstad i toppen medan nykomlingen Kvarby huserar i botten av tabellen.

Tabell och matcher

Omgång 8, 13 januari
Lyckeby-Enig
Kvarnby-Halmstad B
Ängby/Spårvägen B-Söderhamn B
Munkedal-Köping