Välj en sida

Den tredje och den fjärde omgången av herrarnas Superetta spelades i helgen. Serien är väldigt jämn och matcherna ovissa, alla lag verkar kunna vinna över varandra.

Omgång 3
Kvarnby AK-Söderhamns UIF B 2 – 6
Köpings BTK-Lyckeby BTK 6 – 3
Munkedals BTK- BTK Enig 6 – 2
Halmstad BTK B-Ängby/Spårvägen Elit B 6 – 2

Omgång 4
Halmstad BTK B-Söderhamns UIF B 6 – 2
Kvarnby AK-Ängby/Spårvägen Elit B 6 – 1
Köpings BTK-BTK Enig 6 – 3
Munkedals BTK-Lyckeby BTK 6 – 4

Halmstad är i topp av tabellen efter dessa fyra omgångar och deras breda trupp är starkt bidragande till detta då de har haft möjlighet att spela med flera spelare från sitt förstalag samtidigt som man har lite yngre men duktiga spelare att ackompanjera dessa.

BTK Enig som av flera var tippade som ett topplag är just nu på nedflyttningsplats med bara två poäng och elva vunna delmatcher efter fyra lagmatcher. Lyckeby är enda lag efter Enig och deras värvning av den kinesiska spelaren Gao Weizhi får nog stoppas in i kategorin för misslyckade värvningar då han enligt uppgift (och resultatmässigt) inte riktigt håller superettannivå.

Munkedal stod för en stor uppryckning efter den inledande seriehelgen där de kammande noll. Denna helg plockades full pott hem och det mycket efter att Simon Söderlund ”gått rent” med fyra singelsegrar och en dubbelseger.

Kvarnby glada efter fyra poäng!

Nykomlingen Kvarnby kunde besegra Ängby/Spårvägen med 6-2 efter att ha vunnit 4/4 skiljesetsmatcher. Fyra poäng för skåningarna efter fyra omgångar får ses som väldigt positivt presterat av dem.

En spännande serie som inledningsvis är oviss och väldigt öppen. Nästa seriehelg 25-26 november.

25 november
Enig-Söderhamn
Lyckeby-Ängby/Spårvägen
Köping-Halmstad
Munkedal-Kvarnby

26 november
Enig-Ängby/Spårvägen
Lyckeby-Söderhamn
Köping-Kvarnby
Munkedal-Halmstad

Tabell och komplett matchschema