Välj en sida

Kvarnby-Halmstad 6-3
Att Halmstads andralag så långt in i serien obesegrade skulle springa på en förlust mot Kvarnby som huserar i den nedre delen av tabellen hade nog inte många tippat, men så är det svårtippat med andralagen då de ibland har a-lagsspelare med i laget och ibland inte. Kvarnby gjorde oavsett vilket en strålande insats genom att vinna med 6-1. Halmstads Tom Jarvis och Wille Kindblad hade det tuffare med två förluster var i singel och även en dubbelförlust tillsammans vilket innebar att Li Moding och nyförvärvet Oostwouder gjorde motsatt och kammade hem rubbet på förstabordet. Även en trivsam debut för unge norrmannen Haug som fick vinna sina två singelmatcher.

Lyckeby-Enig 6-1
Stark seger av Lyckeby som inte gav någon pardon mot bottenlaget Enig. Enig var på förhand tippat som ett lag för den övre halvan av många och till och med som ett absolut topplag, riktigt där är man inte just nu med sina 3 poäng på åtta matcher. Lyckeby verkar dock ha funnit rätt och närmar sig toppen i en väldigt jämn tabell. Hemmaspelaren Anton Andersson fick avgöra lagmatchen med sin andra seger för dagen när han med klara siffror besegrade linköpingssonen Jesper Hedlund med 3-0 i set.

Andersson med 6-10 i matchskillnad får vara väldigt nöjd med sin två segrar i denna match,

Ängby/Spårvägen-Söderhamn 3-6
Stockholmarna kunde inte rå på internationella SUIF som kom till spela med fyra nationaliteter i denna lagmatch. Bäst för stockholmarna var Gustaf Ericson som tog hem två segrar men det räckte inte hela vägen och Söderhamn kunde anförda av hemmasonen Anton Hjort ta hem segern, Hjort plockade fullt denna match (segrar över Danielsson och Kopriwa i singel plus avgörande dubbeseger i par med Medina).

Med över 200 singelmatcher i superettan finner vi nu Ericson med 9-7 i matchskillnad.

Munkedal-Köping 6-3
Segern för Munkedal innebär att de tar sig upp på åtta poäng, lika många som Köping. Jimmy Ojakangas tog viktiga segrar på andrabordet för Munkedal mot Kopanyi och Sandström vilket visade sig avgörande. Fördetta danske landslagsstjärnan Finn Tugwell gjorde processen kort med Per Sandström och vann även över Tomas Kopanyi. 4-0 i segrar på andrabordet var nyckeln till seger för Munkedal där Peter Ingemar storspelade på första bordet med två segrar till liten nytta.

10-6 i matchskillnad i årets superetta för slovaken Ingemar,